Доминик Тийм продължава на Ролан Гарос след категоричен успех над Рууд

Доминик Тийм продължава на Ролан Гарос след категоричен успех над Рууд

Ролан Гарос, трети кръг

Каспър Рууд – Доминик Тийм 4-6, 3-6, 1-6

Диминик Тийм продължава да показва чудесна форма на Ролан Гарос и се класира за 1/8-финалите на турнира след нова чиста победа, този път над Каспър Рууд. Мачът започна отлично за младия норвежец, който поведе с 3-1 срещу един ор фаворитите в надпреварата.

Тийм обаче показа класата си и осъществи пробив, след който напълно обърна развитието на сета и поведе с 5-3. Рууд спаси сетпойнт и спечели дветия гейм, но след това Тийм постигна целта си и спечели сета с 6-4.

В началото на втория сет ролите бяха разменени, като този път Тийм беше този, който поведе с 3-1, след което дамата си размениха по един гейм за 4-2. Рууд намали резултата с гейм на нула, но Тийм веднага върна жеста, след което реализира нов пробив и удвои преднината си в мача, като спечели сета с 6-3.

Австриецът запази доброто темпо и поведе в началото на третия сет, преди Рууд да възстанови равенството. След това обаче световният №3 беше пълен господар на корта, като спечели пет поредни гейма (два от тях на нула) и така спечели безпроблемно сета след 31 минути игра, като по този начин си гарантира място в следващата фаза.

Едно от големите предимства на Тийм бяха реализираните точки на първи сервис, където той записа 67% успеваемост срещу 51% за Рууд. Австриецът също така спаси 88% от точките за пробив, пред които беше изправен, докато процентът на Рууд беше 60%. Тийм направи доста повече уинъри (32 срещу 21), както и много по-малко непредизвикани грешки – 28, а тези на Рууд бяха 37.

В следващата фаза Тийм ще срещне победителя от мача между Стан Вавринка и Юго Гастон.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH