Стан Вавринка е на 1/4-финал в Санкт Петербург след нов трисетов успех (резултати)

Стан Вавринка е на 1/4-финал в Санкт Петербург след нов трисетов успех (резултати)

St. Petersburg Open (Санкт Петербург), 1/8-финал

Стан Вавринка – Евгени Донской 6-1, 3-6, 6-3

Стан Вавринка се класира за 1/4-финалите на турнира от веригата ATP 500 в Санкт Петербург след победа в трис ета над представителя на домакините Евгени Донской. Швецарецът изпита затруднения след зашеметяващия първи сет, но въпреки това успя да преодолеесъпротивата на 121-вия в света.

Вавринка пръв взе преднина в мача, но Донской веднага изравни след гейм на нула. Предпоставките за интересен и равностоен сблъсък бяха налице, но това не се случи в първия сет. Вавринка показа най-добрата си игра и спечели следващите пет гейма, като също записа гейм на нула в актива си.

Седмият гейм бе истински трилър, като Донской спаси два поредни сетпойнта, след което Вавринка отрази три точки за спечелването на гейма от своя опонент. В крайна сметка швейцарецът реализира третия си шанс за спечелването на сета и така оформи категоричното 6-1 след само 28 минути игра.

Вторият сет бе значително по-равностоен, като Донской на три пъти поведе в резултата, но Вавринка не позволи на опонента си да стигне до пробив и успяваше да изравни, като по този начин резултатът достигна 3-3. Веднага след това Донской изигра най-силния си период в мача, като осъществи решаващ пробив и спечели три поредни гейма.

В осмия гейм руснакът стигна до три поредни точки за пробив и пропусна първите две, но нервите му издържаха и той успя да се наложи, а няколко минути по-късно приключи сета при 6-3 в своя полза.

Вавринка спечели първия гейм в заключителния сет, но във втория пропусна общо четири точки за пробив и позволи на Донской да изравни резултата в сета. Швейцарецът не позволи на този неуспех да го обезвери и отново демонстрира много високо ниво, като реализира пробив и сепчели следващите три гейма, повеждайки комфортно с 4-1.

Донской опита да отвърне на предизвикателството, но вавринка не позволи на руснака да застраши водачеството му и приключи спокойно сета при 6-3, като по този начин си заслужи място на 1/4-финалите в турнира.

Следващият опонент на „Stan The Man“ ще бъде победителят от мача между Денис Шаповалов и Иля Ивашка.

Всички резултати от третия ден на St. Petersburg Open:

Нино Сердарушич – Рейли Опелка 6-3, 6(5)-7, 2-6

Виктор Троицки – Денис Шаповалов 2-6, 3-6

Камерън Нори – Миомир Кецманович 7-5, 6(5)-7, 6-3

Роман Сафюлин – Емилио Гомес 6-4, 6-2

Павел Котов – Юго Умбер 6-4, 2-6, 3-6

Даниил Медведев – Ришар Гаске 3-6, 6-3, 6-0

Стан Вавинка – Евгени Донской 6-1, 3-6, 6-3

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH