Карацев спаси мачбол и е на 1/4-финал в Белград

Карацев спаси мачбол и е на 1/4-финал в Белград

Serbia Open, 1/8-финал

Аслан Карацев – Аляж Бедене 6-3, 4-6, 7-6(5)

Аслан Карацев достигна до 1/4-финалите на ATP 250 турнира в Белград след драматична победа над 56-ия в света Аляж Бедене. Руснакът бе само на една точка от това да отпадне от надпреварата, но успя да се измъкне от трудната ситуация и да намери място в следващата фаза.

Там полуфиналистът от Australian Open ще се изправи срещу италианеца Джанлука Магер, който елиминира Алексей Попирин.

Карацев записа девет аса срещу шест за Бедене, като в крайна сметка првъзходството му в това отношение се оказа решаващо, тъй като разликата в общия брой спечелени точки бе точно три в полза на руснака (99-96).

Карацев спечели откриващия гейм, но Бедене успя да реализира първия пробив в мача и да осъществи обрат за 2-1. Руският тенисист обаче подобри значително играта си и върна брейка, след което спечели и следващите три гейма, като по този начин поведе убедително с 5-2. Бедене обаче редуцира пасива си с гейм на нула, след което спаси първия от двата поредни сетбола, до които Карацев достигна. Четвъртата ракета на Русия обаче не изпусна контрола върху сета и реализира втората си възможност, приключвайки първата част при резултат 6-3.

Бедене на три пъти поведе в началото на втория сет, но неговият опонент неизменно успяваше да възстанови равенството. Словенецът обаче отново излезе напред в резултата, след което проби сервиса на опонента си и поведе с 5-3. Карацев намали изоставането си, а в десетия гейм поведе с 30-0, но позволи на Бедене да осъществи обрат и да стигне до решаващ пробив, който му донесе успеха с 6-4 в сета.

Заключителният сет започна с гейм за Бедене, но Карацев изравни. Подобно на предходните два сета, световният №56 отново пръв реализира пробив и поведе с 3-1, но руският тенисист успя да върне брейка и да възстанови равенството. До края на сета и двамата спечелиха своите подавания, като в дванадесетия гейм Бедене стигна до мачпойнт, но не успя да го реализира и така се стигна до тайбрек.

Словенецът поведе с 2-0, но Карацев взе инициативата и реализира четири безответни точки. Бедене обаче също осъществи обрат и си върна водачеството при 5-4. За негово нещастие словенецът не успя да довърши започнатото и Карацев бе този, който спечели следващите три разигравания, оформяйки крайното 6-3, 4-6, 7-6(5) след 2 часа и 36 минути на корта.

Всички резултати от четвъртия ден на турнира в Белград:

Джон Милман – Таро Даниел 6-3, 2-6, 3-6

Федерико Делбонис – Душан Лайович 6-3, 2-6, 6-4

Алексей Попирин – Джанлука Магер 5-7, 2-6

Аслан Карацев – Аляж Бедене 6-3, 4-6, 7-6(5)

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH