Скиавоне: Синер може да бъде №1, трофеят от Шлема наближава

Скиавоне: Синер може да бъде №1, трофеят от Шлема наближава

Франческа Скиавоне знае какво е нужно, за да спечелиш трофей от Големия шлем. Бившата шампионка от Ролан Гарос се изказа изключително ласкаво за Яник Синер, като сподели, че има големи очаквания към него.

Италианката коментира развитието на тийнейджъра пред Sky Sports и изрази вяра, че мястото му е на върха на тениса:

„Той е прекрасен човек. Мисля, че един шампион трябва да бъде чудесен човек, да обича спорта и на трето място – да работи много. Яник притежава качеството да вижда топката по-бързо от други. Може да е №1 в света,“ уверена е тя.

„Със сигурност може да спечели трофей от Големия шлем. Зная, че ще го направи. Моментът наближава.“

19-годишният тенисист е най-младият член на топ 50 в класирането, вече има две титли на ниво ATP и се превърна в първия състезател от Рафаел Надал (2005) насам, който стига до четвъртфинали при дебюта си на Ролан Гарос.

През настоящия сезон мнозина говорят позитивно за него, като Григор Димитров прогнозира, че Синер ще завърши в топ 10 в края на годината, а Александър Зверев също смята, че това ще се случи скоро.

Скиавоне се завърна в Тура преди седмица, но като треньор на Петра Мартич – първата ѝ роля в спорта след успешната битка с рака.

„Това е фантастична нова история за мен, надявам се и за Петра. Най-важното е да преживеем коронавируса. Пътуването и тренировките са много трудни, когато винаги сме в балон. Трябва да внимаваш с кого говориш, не можеш да излизаш навън, не е лесно от психическа гледна точка.“

„Смятаме да подходим към сезона на клей стъпка по стъпка. Започваме с Мадрид, след това предстоят Рим и Париж.“

Приключението на двете в Мадрид обаче приключи бързо – с поражение в първи кръг от Бернарда Пера. Така Мартич е в серия от пет поредни загуби и двете със Скиавоне несъмнено имат много работа пред себе си.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH