Официално: Sofia Open ще се проведе и тази година

Официално: Sofia Open ще се проведе и тази година

Sofia Open ще се проведе и през 2021 г. Това съобщи председателят на БФ Тенис Стефан Цветков пред делегатите на редовното годишно Общо събрание, което се проведе в ТК „Локомотив“ (Пловдив), като новината бе обявена и на официалния сайт на федерацията.

Миналия месец Цветков сподели, че има опасност българската столица да загуби надпреварата, тъй като организаторите изпитват финансови затруднения, а същевременно е имало сериозна конкуренция от няколко европейски града за придобиването на лиценза. Въпреки всичко това обаче, тази година турнирът отново ще се проведе в „Арена Армеец“. Според календара на ATP, публикуван на сайта на асоциацията, тазгодишното издание на надпреварата ще се проведе от 27 септември до 3 октомври..

„Важното е, че запазихме този турнир, който е лицето на нашия спорт в България и пред света. Той и Световната купа по ски в Банско са двете най-големи международни състезания, които се провеждат в нашата страна и носят огромен престиж“ – заяви Цветков.

Sofia Open обаче няма да е единствената международна надпревара, която ще се проведе в България тази година. У нас ще бъдат организирани общо шест турнира на ITF (по три за мъже и жени), чиито домакин ще бъде вилно селище „Санта Марина“ край Созопол.

„Трябва да сме обединени въпреки факта, че имаме различия по някои въпроси. Нашият спорт е сред водещите в страната и се надявам всички да положим усилия да го направим още по-привлекателен, още по-масов, още по-престижен за подрастващите тенисисти“ – каза още Стефан Цветков.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH