Крейчикова не остави шансове на Кърстя на финала в Страсбург

Крейчикова не остави шансове на Кърстя на финала в Страсбург

Internationaux de Strasbourg, финал

Барбора Крейчикова – Сорана Кърстя 6-3, 6-3

Барбора Крейчикова спечели първата си WTA титла, след като надделя над Сорана Кърстя на турнира в Страсбург. Поставената под №5 чехкиня отново показа много добра игра и напълно заслужено ще замине за Ролан Гарос с трофей в ръка.

Кърстя записа три аса срещу нито един за чехкинята, а освен това не направи нито една двойна грешка, докато тези на Крейчикова бяха цели десет. Въпреки това обаче световната №38 спечели повече точки както на сервис (38-34), така и на ретур (38-29). Румънката реализира три от седемте си точки за пробив (43%), но в същото време Крейчикова оползотвори шест от 13-те брейкпойнта, които се откриха пред нея (46%).

Мачът започна вихрено за Крейчикова, която успя на два пъти да пробие сервиса на своята опонентка и да натрупа комфортна преднина от 4-0. Резултатът обаче до известна степен заблуждаваше, тъй като три от тези геймове бяха доста дълги и оспорвани, а в четвъртия Крейчикова трябваше да отразява три точки за пробив на Кърстя, преди в крайна сметка да успее да се наложи.

Румънката успя да прекъсне серията на Крейчикова, но веднага след това чехкинята възстанови разликата от четири гейма при 5-1. Кърстя обаче отказа да се предаде и спечели седмия гейм, след което спаси два поредни сетбола и проби за 5-3. Световната №61 бе близо до това да намали още изоставането си, повеждайки с 40-30 в деветия гейм, но Крейчикова успя да прекъсне устрема на опонентката си и да обърне резултата, като по този начин спечели първия сет с 6-3.

Кърстя успя да реализира пробив в началото на втория сет, но Крейчикова бързо си върна инициативата и осъществи обрат за 3-1. Румънката намали изоставането си, но след това петата в схемата успя да пробие и да поведе с 5-2, правейки огромна крачка към титлата. Кърстя записа гейм на нула, но Крейчикова върна жеста и по този начин приключи сблъсъка при 6-3, 6-3 в своя полза след 1 час и 41 минути игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH