Сабаленка започна трудно, но отстрани Конюх

Сабаленка започна трудно, но отстрани Конюх

Ролан Гарос, първи кръг

Арина Сабаленка – Ана Конюх 6-4, 6-3

Световната №4 Арина Сабаленка се класира за втори кръг на Ролан Гарос след победа в два сета над квалификантката Ана Конюх. Белорускинята допусна ранен пробив в началото на мача, но постепенно си върна контрола върху играта и заслужи мястото си в следващата фаза.

Тан нейна опонентка ще бъде победителката от мача между Диан Пари и Аляксандра Саснович.

Сабаленка записа повече асове (7-2), но въпреки това Конюх бе по-резултатна на сервис (32-20_. За сметка на това обаче Сабаленка имаше превес при спечелените на ретур точки (37-27) и реализира шест от 15-те си брейкпойнта (40%), докато Конюх се възползва от четири от своите пет възможности за пробив (80%).

Противно на очакванията, мачът започна по-добре за Конюх, която проби сервиса на Сабаленка още в самото начало, след което затвърди брейка с гейм на нула и поведе с 2-0. Третата в схемата успя да възстанови равенството, но впоследствие хърватската тенисистка отново възстанови преднината си от два гейма при 4-2, след като Сабаленка пропиля три брейкпойнта в шестия гейм.

След това обаче белорускинята подобри значително играта си и наложи непосилно за своята опонентка темпо. Шампионката от турнира в Мадрид отново започна да демонстрира обичайната си агресивна и динамична игра, като това ѝ помогна да спечели следващите четири гейма и да се наложи с 6-4 в сета.

Вторият сет започна по аналогичен начин, но с разменени роли. Сабаленка осъществи ранен пробив и поведе с 2-0, но Конюх прекъсна серията ѝ и намали резултата. Двете си размениха по още един гейм, след което белорускинята реализира нов пробив, с който резултатът стана 5-2 в нейна полза. Конюх редуцира пасива си, а в деветия гейм поведе с 30-0, но Сабаленка не позволи да опонентката си да продължи да се надява на обрат и спечели гейма, а заедно с него и мача, оформяйки крайнтоо 6-4, 6-3 след 1 чсси 17 минути игра.

Резултати от завършилите мачове от днешния ден:

Паула Бадоса – Лорън Дейвис 6-2, 7-6(3)

Клара Бюрел – Данка Ковинич 3-6, 6-7(8)

Елизабета Кочярето – Ана Богдан 1-6, 3-6

Даниел Колинс – Уанг Шу 6-2, 4-6, 6-4

Катерина Козлова – Айла Томлянович 2-6, 4-6

Патриция Тиг – Наоми Осака 4-6, 6-7(4)

Анхелина Калинина – Анджелик Кербер 6-2, 6-4

Елена Рибакина – Елза Жакмо 6-4, 6-1

Анастасия Павлюченкова – Кристина Макхейл 6-4, 6-0

Греет Минен – Петра Квитова 7-6(3), 6-7(5), 1-6

Елена Веснина – Олга Говорцова 6-1, 6-0

Клара Таусон – Екатерине Горгодзе 6-4, 6-2

Арина Сабаленка – Ана Конюх 6-4, 6-3

Нао Хибино – Нина Стоянович 7-6(4), 6-2

Аманда Анисимова – Вероника Кудерметова 6-7(5), 1-6

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH