Шварцман стартира с убедителна победа на Ролан Гарос

Шварцман стартира с убедителна победа на Ролан Гарос

Ролан Гарос, първи кръг

Диего Шварцман – Йен-Хсун Лу 6-2, 6-2, 6-3

Диего Шварцман се класира за втори кръг на Откритото първенство на Франция след категоричен успех над Йен-Хсун Лу. Миналогодишният полуфиналист в турнира изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и не остави никакви шансове на тайванския тенисист, приключвайки мача за по-малко от два часа.

Следващият противник на Шварцман ще бъде Аляж Бедене, който в първи кръг победи Адриан Манарино.

Превъзходството на аржентинеца бе най-сериозно по отношение на спечелените на ретур точки (42-22), като освен това бе по-резултатен и на сервис (49-33). Световният №10 реализира осем от 12-те си точки за пробив (67%), докато Лу оползотвори два от своите пет брейкпойнта (40%).

Шварцман започна много агресивно мача и стратегията му даде резултат, като в първите два гейма аржентинецът загуби само една точка. Лу обаче успя да върне пробива и да изравни резултата при 2-2. Това не разколеба Шварцман, който наложи непосилно за опонента си темпо и успя на два пъти да пробие сервиса му, повеждайки с 5-2.

Аржентинецът стигна до два поредни сетбола, но не успя да оползотвори нито един от тях, след което му се наложи да спасява точка за пробив. Световният №10 обаче избегна опасността и спечели гейма, а заедно с него и сета с 6-2.

Вторият сет започна по аналогичен начин – първата ракета на Аржентина поведе с 2-0 след ранен пробив, но Лу успя да намали изоставането си. Този път обаче Шварцман не позволи на опонента си да изравни резултата и направи серия от три поредни спечелени гейма, натрупвайки солиден аванс от 5-1. Лу редуцира пасива си, а в осмия гейм спаси сетбол, но преднината на световния №10 вече бе твърде сериозна и той приключи без напрежение сета, надделявайки с 6-2.

Силното представяне на Шварцман продължи и в третата част, като в първите четири гейма той даде само четири точки на опонента си. Мачът изглеждаше с предизвестен край, но Лу бе твърдо решен да се бори докрай и върна интригата, като осъществи пробив и намали резултата до 4-3. Шварцман обаче прекъсна серията на световния №680 и не му позволи да изравни, а впоследствие записа пробив на 15, който му донесе победата с 6-2, 6-2, 6-3 след 1 час и 45 минути игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH