Кей Нишикори: На моменти нямах никаква енергия

Кей Нишикори: На моменти нямах никаква енергия

Кей Нишикори не криеше радостта си след драматичната победа над Карен Хачанов, която му осигури място в трети кръг на Ролан Гарос. Японецът на два пъти изоставаше в сетовете, но въпреки това успя да намери сили за обрат и да продължи участието си в надпреварата. Това обаче е било дори по-трудно, отколкото изглеждаше на пръв поглед.

„Много съм щастлив, че играта ми непрестанно се развива в сравнение с това, което показвах миналата година. Нивото ми е много по-високо и съм способен да печеля мачове, които са много по-тежки както от физическа, така и от психологическа гледна точка. Единствените ми загуби от началото на сезона на клей са срещу играчи от Топ 10, което ми дава сериозни основания да вярвам, че бих могъл отново да се присъединя към този клуб. Познавам добре Хачанов и знаех какво трябва да направя, за да го победя. Той обаче ме изненада, тъй като беше по-агресивен от обикновено и се опитваше да завършва част от разиграванията по различен начин. Това направи мача доста труден за мен“ – коментира японецът на пресконференцията след двубоя.

Мачът срещу Хачанов бе втори пореден, в който на Нишикори му се наложи да играе пет сета. Финалистът нa US Open за 2014 г. признава, че това оказва сериозно влияние върху кондицията му.

„Имаше моменти от мача, в които нямах никаква енергия. Когато загубих третия сет, тялото ми ми казваше, че няма да успея да направя нищо повече. Аз обаче продължих да се боря и през цялото време си повтарях, че психологическата нагласа е най-важна. Много е трудно да играеш четири часа в два мача поред, повярвайте ми. Това не е нещо, към което се стремя. Вярно е, че подобни победи дават огромно самочувствие, но в същото време такова натоварване може сериозно да навреди на амбициите ми да се представя добре в турнира“ – заяви бившият №4 в света.

Следващият опонент на Нишикори на Откритото първенство на Франция ще бъде Хенри Лааксонен, който вчера елиминира Роберто Баутиста Агут.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH