Беретини не се затрудни срещу Кориа и продължава напред в Париж

Беретини не се затрудни срещу Кориа и продължава напред в Париж

Ролан Гарос, втори кръг

Матео Беретини – Федерико Кориа 6-3, 6-3, 6-2

Световният №9 Матео Беретини намери място в трети кръг на Ролан Гарос след категоричен успех над Федерико Кориа. Първата ракета на Италия отново показа много динамична и атрактивна игра и не остави шансове на опонента си, като с днешния успех изравни най-доброто си класиране в турнира до момента.

В следващата фаза Беретини ще се изправи срещу 91-вия в света Суно Куон.

Превъзходството на италианеца бе най-сериозно по отношение на спечелените на ретур точки (45-21), като освен това той бе по-резултатен и на сервис (54-50). Беретини оползотвори шест от 12-те си възможности за пробив (50%), докато Кориа реализира един от трите брейкпойнта, до които достигна (33%).

Първата ракета на Италия поведе с 2-0 след ранен пробив, но в третия гейм пропусна брейкпойнт и Кориа намали изоставането си. В следващите пет гейма никой от двамата не успя да достигне до нова възможност за пробив, като по този начин резултатът стана 5-3 в полза на Беретини. Италианецът стигна до сетбол, който обаче бе спасен от неговия опонент. Това не разколеба деветия в света, който продължи да играе много офанзивно и скоро след това стигна до нова възможност за спечелването на сета. Този път Беретини не допусна грешка и спечели първия сет с 6-3.

Втората част започна с гейм на нула за италианеца, но Кориа изравни, след което пред него се окриха две поредни точки за пробив. Аржентинецът обаче не успя да се възползва от чудесната възможност и отново се оказа в ролята на догонващ.

Световният №94 отново възстанови равенството, а впоследствие двамата си размениха по още един гейм за 3-3. Беретини отново взе водачеството, а в осмия гейм стигна до два поредни брейкпойнта. Те бяха отразени от опонента му, но италианецът си извоюва нова възможност, от която успя да се възползва и осъществи първия пробив в сета, правейки резултата 5-3 в своя полза. Полуфиналистът на US Open за 2019 г. продължи да играе по-добре и затвърди брейка с гейм на 15, като по този начин надделя с 6-3 и във втората част.

В началото на третия сет Беретини заигра още по-добре и успя без особени усилия да поведе с 2-0, преди Кория да върне интригата с гейм на нула в своя полза. Световният №9 обаче бързо си върна инициативата и спечели и второто си подаване в сета, след което проби за 4-1. Кориа опита да отговори на предизвикателството и намали резултата, но веднага след това Беретини записа нов пробив, след което затвърди брейка с гейм на нула и по този начин триумфира с 6-3, 6-3, 6-2 след малко под два часа игра на „Симон Матьо“.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH