Зверев записа трета поредна чиста победа на Олимпиадата

Зверев записа трета поредна чиста победа на Олимпиадата

Олимпийски игри, осминафинал

Александър Зверев – Николоз Басилашвили 6-4, 7-6(5)

Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на олимпийския турнир по тенис след като отстрани в два сета 41-вия в ранглистата Николоз Басилашвили. Световният №5 изигра нов силен мач и все още няма загубен сет от началото на надпреварата в японската столица.

Негов противник в битката за място на полуфиналите ще бъде победителят от мача между Жереми Шарди и Лиам Броуди.

Едно от най-силните оръжия на Зверев отново бе сервисът, като германецът записа 11 аса и нито една двойна грешка, докато тези на Басилашвили бяха съответно 4 и 2. Грузинецът регистрира повече уинъри (11-7), но в същото време направи два пъти повече непредизвикани грешки от своя опонент (22-11). Зверев беше безупречен при точки си за пробив и реализира и двете, до които достигна, докато Басилашвили оползотвори само един от своите три брейкпойнта (33%).

Началото на мача бе напълно равностойно, като Зверев на четири пъти поведе в резултата, но Басилашвили също спечели първите си четири подавания и неизменно успяваше да изравни. Тази тенденция се запази и след деветия гейм, когато германецът отново взе преднина при 5-4. Този път обаче Басилашвили не успя да отговори на предизвикателството и световният №5 записа пробив на нула, който му донесе успеха с 6-4 в първия сет.

Втората част започна по аналогичен начин, като в първите седем гейма никой от двамата не позволи на опонента си да достигне до възможност за пробив и така резултатът стана 4-3 в полза на Зверев. Подобно на предходния сет, германецът отново проби пръв и увеличи преднината си, след което достигна до два поредни мачбола.

Те обаче бяха спасени от Басилашвили, като впоследствие Зверев пропусна още една възможност за спечелването на мача. Четвъртият в схемата отрази два брейкпойнта на грузинеца, но в крайна сметка той успя да спечели гейма и да пробие, след което затвърди брейка, възстановявайки равенството при 5-5. Зверев си върна водачеството, но световният №41 също спечели следващото си подаване и така се стигна до тайбрек.

Той започна много добре за Зверев, който поведе с 4-1, но след това Басилашвили реализира три безответни точки и възстанови равенството. Германецът обаче си върна инициативата и успя да стигне до два поредни мачбола. Първият бе спасен от Басилашвили, но при следващата си възможност финалистът от US Open успя да постигне целта си и оформи крайното 6-4, 7-6(5) след 1 час и 36 минути на корта.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH