Рууд обърна резервата Нори за първа победа в Торино

Рууд обърна резервата Нори за първа победа в Торино

Nitto ATP Finals, групова фаза

Каспър Рууд – Камерън Нори 1-6, 6-3, 6-4

Каспър Рууд записа първата си победа на Финалите на АТР, след като постигна обрат с 1-6, 6-3, 6-4 срещу влезлия като резерва в турнира Камерън Нори.

Победата запази шансовете на норвежеца за място на полуфиналите. След мачовете в сряда Новак Джокович си гарантира първото място в зелената група, докато Рууд и Андрей Рубльов ще определят помежду си втората позиция.

Мачът между Рууд и Нори бе повторение на финала от турнира в Сан Диего, който бе категорично спечелен от норвежеца. Този път успехът дойде по-трудно, но отново бе на сметката на изигралия великолепен сезон Рууд, който завърши мача с 10 аса и 32 уинъра в рамките на час и 51 минути.

„Първият сет завърши прекалено бързо. Започнах много добре, а после пропуснах някои геймболи“ – коментира след това Рууд. „Камерън е страхотен играч от основната линия, кара те да играеш много топки, стига до много топки и има коварен плосък бекхенд, на тези кортове това са много ефективни удари.“

„В началото не намирах ритъма при ударите му, така че правех доста грешки. В първия сет и половина той бе по-добрият. Сервисът ми помогна малко днес в някои важни разигравания. В тениса нещата могат да се обърнат бързо, необходими са пробив и няколко точки тук и там.“

Участието в турнира на Нори изглеждаше малко вероятно, но втората резерва трябваше да се включи след оттеглянето заради контузия на Стефанос Циципас.

„Събудих се днес готов да срещна Стефанос, знаейки, че ще съм аутсайдер и че ще мога да играя освободено, после разбрах, че се оттегля. Желая му бързо възстановяване. После нещата се промениха и усещах повече напрежението. Това беше възможност за мен да запиша първа победа“ – коментира още Рууд.

Нори се възползва от началната нервност у първия в историята участник на Финалите от Норвегия и контролира напълно първата част. Грешките му бяха малко и така записа пет последователни гейма за край на сета.

Рууд все пак се приспособи около средата на втория сет, постигна брейк в края му, след което още един за 3-2 в решителната част.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH