Лазаров ще дебютира в топ 400 след нова победа в Шимкент

Лазаров ще дебютира в топ 400 след нова победа в Шимкент

Shymkent 1, първи кръг

Александър Лазаров – Ян Бондаревский 4-6, 7-6(5), 7-5

Александър Лазаров започна участието си в основната схема на Чалънджър турнира в Шимкент с трисетов успех над световния №417 Ян Бондаревский. Днешният успех бе много важен за българина, тъй като при следващото обновяване на ранглистата той ще влезе в Топ 400 на класацията за пръв път в кариерата си.

На осминафинала Лазаров ще се изправи срещу третия поставен Александър Шевченко (№238).

Единственият ас в мача бе дело на Лазаров, като освен това той спечели 62% от точките си на първи сервис (48/78). И двамата опоненти реализираха по пет пробива, като Лазаров го направи от единсдесет опита (45%), докато пред Бондаревский се откриха осем шанса (63%).

Двубоят започна с гейм за българина, но впоследствие Бондаревски реализира първия брейк в мача и поведе с 3-1. Това се оказа повратният момент в първата част, тъй като руснакът успя да съхрани аванса си и спечели сета с 6-4.

Вторият сет бе напълно равностоен, като опонентите си размениха по два пробива за 3-3, а в оставащата част от сета никой от двамата не стигна до нов брейкпойнт. Лазаров не бе никак далеч от поражението, тъй като изоставаше с 4-5 в тайбрека, но запази хладнокръвие и реагира по възможно най-добрия начин, приключвайки сета с три поредни точки за 7-6(5).

В заключителната част Лазаров проби за 3-1, преди обаче Бондаревский да възстанови равенството. Българинът отново поведе с брейк за 5-3, но и този път не успя да съхрани аванса си. Оспорваният сет обаче приключи по чудесен начин за Лазаров, който загуби само една точка в последнтие два гейма и триумфира с 4-6, 7-6(5), 7-5 след 2 часа и 37 минути на корта.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH