Медведев, Зверев и Циципас потвърдиха участие във Виена

Медведев, Зверев и Циципас потвърдиха участие във Виена

Турнирът във Виена и тази година ще бъде една от най-интригуващите надпревари на закрито. Световният №1 Даниил Медведев и настоящият шампион Александър Зверев потвърдиха участието си в австрийската столица, като те са само част от звездите, които ще видим на корта във „Виенер Щадхале“.

Стефанос Циципас и Матео Беретини също ще вземат участие в турнира във Виена, а местният любимец Доминик Тийм получи уайлд кард. В предстоящото издание на турнира ще видим и миналогодишния финалист Франсис Тиафо.

„Даниил Медведев постепенно си проправи път към върха на световната ранглиста. Имайки предвид неговите многобройни успехи на хард, той със сигурност ще бъде един от основните фаворити за титлата“ – коментира турнирният директор Хервиг Щрака.

Австриецът заяви, че мястото на Доминик Тийм в турнира е гарантирано, стига той да има желание да участва. „Ако Доминик се нуждае от уайлд кард, за да вземе участие в турнира, ние, естествено, ще запазим една от поканите за него“.

Медведев и Зверев се сблъскаха със здравословни проблеми, като руснакът бе извън игра за месец и половина заради операция от херния, докато олимпийският шампион се възстановява от травма на глезена. Германецът публикува видео, на което се вижда, че вече ходи без патерици, като това сериозно обнадежди неговите фенове.

От своя страна Циципас и Беретини имат с какво да се похвалят през този сезон. Световният №4 триумфира на Мастърс турнира в Монте Карло за втори пореден път, след което спечели първата си титла на трева в Майорка. От своя страна Беретини пропусна сезона на клей заради операция на ръката, но впоследствие се завърна по изумителен начин, спечелвайки титлите в Щутгарт и Куинс.

Междувременно Доминик Тийм записа първата си победа в Тура от 14 месеца насам, след като победи Емил Руусувуори на старта на ATP 250 турнира в Бостад. Утре австриецът ще се изправи срещу четвъртия поставен Роберто Баутиста Агут на осминафиналите.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH