Три мача от 7 октомври, които не бива да пропускате

Три мача от 7 октомври, които не бива да пропускате

Днешниият ден изобилства от мачове, които ще си струва да се гледат, но някои действително не са за изпускане. Ето и избора ни на трите най-обещаващи за трети октомври:

Ник Кирьос – Тейлър Фриц (12:00, първи мач от вечерната сесия в Токио)

Ник бе изправен пред трудна ситуация във втория кръг, след като не впечатли в откриващия сет, а след това бе близо до изоставане от пробив във втория срещу Камил Майхжак. След като намери формата си обаче, до края почти нямаше интрига.

Австралиецът се наслаждава на най-силния сезон в кариерата си, като до резултатите личи и промяна в нагласата – Кирьос е борбен и търси успеха във всеки мач, в който играе.

В третия си четвъртфинал от четири участия в Токио той се изправя срещу Тейлър Фриц, който показа колебания в първите си две срещи – Джеймс Дъкуът и Хироки Мория го отведоха до трисетови битки, но в крайна сметка първата ракета на САЩ намери победата.

Очакванията за трудна седмица обаче съществуваха при Фриц още преди първи кръг – той трябваше да се карантинира заради Covid-19 в Сеул и пристигна в японската столица в последния момент.

Тейлър спечели единственият им сблъсък до момента, като преди няколко месеца елиминира Ник в Синсинати, но това се случи на гърба на изтощаващ Уимбълдън, Синсинати и Монреал за Кирьос. Сега със сигурност австралиецът е фаворит.

Барбора Крейчикова – Алисия Паркс (15:00 ч., първи мач от програмата в Острава)

21-годишната американка е събитието на седмицата в женския тенис. Световната №144 елиминира първи Каролина Плишкова в два сета, след което се пребори и срещу друга топ тенисистка, Мария Сакари, в изтощаващ почти 3-часов двубой.

Предстои да видим дали са ѝ останали сили срещу Барбора Крейчикова, която започна отново да намира формата си, а и пристига на четвъртфиналите след само един мач – Бенчич така и не излезе на корта срещу нея във втори кръг.

Алисия пристигна в Острава без победа над топ 300 играч в последните близо четири месеца, но се намира във формата на живота си, особено на сервис. С 42 аса в четири мача, тя няма какво да губи срещу Крейчикова.

Стефанос Циципас – Хуберт Хуркач (11:00 ч., втори мач от програмата в Астана)

Тук няма нужда от много обяснение – топ 10 сблъсък.

Стефанос Циципас изигра чудесен мач, за да преодолее тийнейджъра Лука Нарди, който впечатли много през тази седмица. Шестият в света бе отведен до два тайбрека от италианеца, но демонстрира прилична форма и може да пристигне доволен на четвъртфиналите.

При Хуркач задачата бе по-лесна – срещу Бублик той стигна до цели 13 брейкбола, а ранни пробиви му гарантираха спокойствие за крайното 6-4 6-4. До момента на този етап от турнирите Хуберт има поражения само от Новак Джокович и Григор Димитров. Сред победените от него опоненти са Даниил Медведев, Яник Синер, Феликс Оже-Алиасим и Ник Кирьос.

Сега обаче му предстои тежко изпитание, тъй като гъркът традиционно е тежък съперник за него. Стефанос води в директните мачове със 7-2 и 4-0 в зала. И въпреки това толкова високо в класирането сигурни успехи няма. Предстои шоу.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH