Зверев: Атмосферата беше невероятна, това ми липсваше

Зверев: Атмосферата беше невероятна, това ми липсваше

Александър Зверев не криеше емоциите си след вчерашната победа над Новак Джокович на World Tennis League. Предвожданият от германеца тим на „Ястребите“ успя да надделее над „Соколите“ след като олимпийският шампион триумфира над Джокера с 6-3, 6-4. След двубоя Зверев изрази възхищението си от местната публика и заяви, че това усещане много му е липсвало през последните месеци.

„Атмосферата беше невероятна. Много ми липсваше да съм на корта и да играя на големи кортове пред подобна публика“ – каза германецът в интервюто си на корта. „Знаех, че трябва да изиграя най-добрия си мач от седем месеца насам, което не е кой знае колко висока летва предвид обстоятелствата. Много съм щастлив, че записах първата си победа от толкова много време насам и то срещу играч като Новак, който е в чудесна форма“.

Зверев претърпя тежка травма на полуфинала на Ролан Гарос, когато разкъса връзки на глезена си след лошо падане. Германецът бе опериран в Мюнхен в началото на юни, след коетосе прибра в дома си в Монте Карло, където започне рехабилитация. Роденият в Хамбург тенисист си бе поставил като цел завръщане на US Open, о тя не се осъществи. Впоследствие Зверев обяви на официална пресконференция, че ще бъде част от състава на Германия за мачовете за Купа „Дейвис“, но това също не се случи, тъй като възстановяването му отне повече време от очакваното.

Следващият мач на Зверев на World Tennis League ще бъде утре (22 декември), като той и Елена Рибакина ще се изправят срещу Феликс Оже-Алиасим и Южени Бушар. Ден по-късно германецът ще изиграе нов двубой на сингъл, а негов опонент ще бъде Ник Кирьос.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH