Свитолина е на 1/8-финал на Ролан Гарос след чиста победа над Александрова

Свитолина е на 1/8-финал на Ролан Гарос след чиста победа над Александрова

Ролан Гарос, трети кръг

Елина Свитолина – Екатерина Александрова 6-4, 7-5

Елина Свитолина се класира за 1/8-финалната фаза на Ролан Гарос след успех в два сета над рускинята Екатерина Александрова. Първият сет протече много равностойно и оспорвано, като Свитолина поведе в геймовете на цели четири пъти, но нейната опонентка не ѝ позволи да натрупа преднина и неизменно успяваше да изравни.

Свитолина все пак стигна до пробив, като първо спечели от третия си опит маратонския девети гейм, а след това приключи сета с гейма на нула, за да оформи крайното 6-4.

Вторият сет започна с гейм за Александрова, но световната №5 стигна до пробив и обърна резултата, преди рускинята отново да възстанови равенството при 2-2. В следващите минути се повтори развитието от първия сет, като Свитолина на три пъти поведе, но Александрова винаги успяваше да отговори на предизвикателството и така резултатът достигна до 5-5.

Следващият гейм бе най-дългият и драматичен в целия мач, като Свитолина спаси точка за пробив на Александрова, а самата рускиня са нуждаеше от цели четири опита, за да успее да приключи гейма в своя полза и да поведе с 6-5. В дванадесетия гейм Свитолина стигна до два мачбола, но се нуждаеше само от един са да успее да узакони успеха си с 6-4, 7-5.

Александрова имаше огромно преимущество по отношение на уинърите, като записа 25 срещу само 8 за Свитолина. Този атакуващ подход обаче се оказа нож с две остриета за рускинята, която направи цели 48 непредизвикани грешки, докато тези на Свитолина бяха 30.

Така украинката се класира за 1/8-финалите, където очаква победителката от мача между Каролин Гарсия и Елизе Мертенс.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH