100% енергия и много хъс – на корта със Снежана Димитрова

100% енергия и много хъс - на корта със Снежана Димитрова

В партньорство с

logo jamison

Това момиче е 100% енергия – тя е треньор по тенис, била е състезател по културизъм с титла от САЩ, тренира лека атлетика като хоби и прави консултации по здравословно хранене в свободното си време и за приятели.

Запознайте се със Снежана Димитрова – Смеш. Намираме я на кортовете на MG Tennis Club – между две тренировки. Обещаваме ѝ да сме бързи – 20 минути снимки, 20 минути интервю. Самата тя провокира дисциплината ни.

Оказва се, че Смеш е пълна с изненади. Например, приета е да учи медицина, но избира да е треньор по тенис, защото това ѝ е мечта. Така завършва Националната спортна академия с отлична оценка.

„Винаги съм искала това. Имам контузия в рамото, която не ми позволяваше да бъда състезателка. Още като дете разбрах, че искам да съм треньор. Заради силни резултати от различни олимпиади бях приета медицина, но отказах, за да съм треньор по тенис. Това беше разочароващо за родителите ми (смее се), но не съжалявам, че избрах този път. Всеки ден благодаря на Господ, че се занимавам с това“, казва Снежана.

Смеш

Всяка сутрин Смеш става рано, но не за да отиде на корта, а заради новата си страст – леката атлетика.

„Тренирам на „Раковски“. Всеки ден ходя в 7 сутринта. Спортът е взискателен, много ми харесва. Там работя също с треньор. Работя върху техниката. Харесва ми и разликата в мускулатурата, която вече виждам, движа се по-леко на корта“.

Питаме я какво човек с нейната енергия е правил по време на карантината. Отново ни изненадва.

„Тренирах вкъщи, много при това. Когато затвориха всичко, ставах в 6 сутринта, за да се крия от полицаите и си правех тренировки по улиците. Вечер чаках офисите да затворят и тренирах на стълбите в нашата кооперация, която е смесена – има много офиси и жилища“.

“Хиляди изкачвания на стълби, безброй подскоци на въже. И още упражнения, с които не само поддържаш форма, с тях живееш“.

“Магнезий пиеш ли?”, питаме, защото крампите са първата асоциация, която ни изниква, като чуем за изкачване на стълби.

“Пия и магнезий, и много витамини”, смее се Смеш и ни показва опаковката мултивитамини на Jamieson.

Jamieson

Онова, което прави Смеш много различна от другите треньори, е културизмът.

„Така или иначе ходех на фитнес, липсваше ми тръпката да се състезавам и затова започнах с културизма. Видях момичетата, които ходят по състезания, и че не съм много далеч от тях. Бях на 26 години. Така бях едновременно треньор по тенис, тренирах двуразово във фитнеса и ходех на състезания по културизъм“.

Благодарение на тази страст момичето от Добрич стига и до Лас Вегас. Освен на състезание по културизъм, там и от първо лице вижда една находка за тенис маниаците – безплатните обществени кортове. За тези игрища в САЩ се носят легенди от години – как някои от най-големите таланти са започнали там. Или как бедната Мария Шарапова е поддържала първоначално форма като дете, докато баща ѝ търси хора, които да оценят таланта ѝ.

„Мой приятел ме покани, каза ми, че в САЩ ще ме оценят. Аз вярвам в това, че човек трябва да опитва различни неща. Отидох в Америка, но се случи така, че отмениха състезанията, за които трябваше да се готвя. В крайна сметка участвах на друго и станах втора – точно на рождения ми ден“.

„В САЩ впечатление ми направиха общинските кортове. Там хората не се карат, разбрали са се на кръгъл час и няма спорове. Когато ти мине времето, освобождаваш игрището. Всички бяха усмихнати, дружелюбни. Бързо станах известна с „откачените“ ми тренировки. След като се върнах от Лас Вегас, исках да се фокусирам изцяло върху тениса“.

Така и прави. Освен класически тренировки обаче, тя води и високо интензивни – по кардио тенис. Питаме защо от тенис не се отслабва.

“Ключът е в храненето – без значение фитнес, или тенис”, казва Смеш. „Много хора си мислят, че за да изглеждаш добре, трябва да гладуваш“.

Смеш

Тук тайната е разкрита – неизчерпаемата енергия е резултат не от сложен физичен алгоритъм, а от „горивото“, с което захранваме телата си. Снежана се е специализирала и в областта на диетите и правилното хранене.

„Държа при децата да има култура на хранене. Винаги уча децата да си подбират храната, да се хранят здравословно. Родителите също трябва да се учат, защото „здравословното хранене“ не е само да ядеш по един банан и една краставица на ден“.

„Когато пропускам хранене, пия протеин. Разбира се, бих предпочела да хапна някаква салата с месо или риба, яйца. Важно е горивото, което постъпва“.

Питаме я кое е следващото предизвикателство:

„Много искам да скоча с парашут, обожавам да пътувам. Аз не харча пари за дрехи, не държа на вещите. Искам да скоча и с бънджи, обичам височините. Надявам се повече да не затварят тенис кортовете!“, казва тя през смях.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH