Швьонтек надделя над Джорджи и премина в трети кръг на Australian Open

Швьонтек надделя над Джорджи и премина в трети кръг на Australian Open

Australian Open, втори кръг

Ига Швьонтек – Камила Джорджи 6-2, 6-4

Ига Швьонтек се класира за трети кръг на Откритото първенство на Австралия след победа над намиращата се на 79-а позиция в световната ранглиста Камила Джорджи. Полякинята изигра нов силен мач и защити реномето си на една от фаворитките в турнира, записвайки девети пореден мач без загубен сет на Големия шлем.

В следващата фаза Швьонтек ще играе срещу 46-ата в света Фиона Феро.

Шампионката на Ролан Гарос бе много по-ефективна на сервис, като записа повече асове (4-0) и по-малко двойни грешки (0-4) от своята опонентка. Швьонтек имаше сериозно предимство по отношение на спечелените на първи сервис точки (77%:59%), а освен това реализира четири от шестте си точки за пробив (67%), докато Джорджи спечели само един от своите шест брейкпойнта (17%).

Швьонтек имаше възможност за пробив още в първия гейм, но Джорджи успя да избегне опасността и излезе напред в резултата. Нейната опонентка обаче взе инициативата като първо изравни резултата, а след това поведе след гейм на нула.

Швьонтек спечели и следващите два гейма и увеличи преднината си на 4-1, но в шестия бе изправена пред две поредни точки за пробив. Полякинята обаче успя да излезе от трудната ситуация и направи резултата 5-1. Джорджи намали пасива си като спечели седмия гейм на нула, но в осмия отново пропусна брейкпойнт и Швьонтек спечели сета с 6-2.

Световната №17 продължи да доминира като в началото на втория сет реализира ранен пробив и поведе с 2-0. Джорджи обаче записа нов гейм на нула в актива си, след което също реализира пробив и стигна до пълен обрат за 3-2.

В шестия гейм пред италианката се откриха нови два шанса за пробив, но тя отново не успя да се възползва от чудесната възможност и Швьонтек изравни резултата. Полякинята отново заигра по-добре и реализира пробив, след който поведе с 5-3 и се доближи само на гейм от победата. Джорджи отново спечели гейм на нула, но Швьонтек върна жеста и по този начин оформи крайното 6-2, 6-4 след 1 час и 20 минути игра.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH